Празнуваме Световния Ден на Земята, 22 Април 2024 г., с 20% отстъпка!

Автор: Милена Иванова ,

22 Април 2024 година е Световен Ден на Земята. Отбелязваме го с 20% отстъпка от повечето продукти на сайта ни. 

31 градуса на 15 Април, 10 градуса на 17 Април в София, България. Дубай е залят от количество дъжд, което обикновено не се събира и за 5 месеца от годината, в рамките на часове. В Германия вали сняг. Във Великобритания пък пролетта, както англичаните си я знаят, се отлага поради необичайно мокрото и хладно време. И въпреки всичко някои хора твърдят, че няма промяна в климата. Категорично няма промяна в климата.... Нали?!
Продуктите, които са в центъра на всичко, което Е Oshadhi са директно изражение на природата и нейната интелигентност.
Говорили сме и преди за това, но ще споделим отново какво прави Oshadhi, за да има възможно най-малко вредно влияние в резултат от дейността си.

Стъклото доминира в продуктите на Oshadhi

И друг път е ставало въпрос, че качествените ароматерапевтични продукти са задължително опаковани в бутилки или буркани от тъмно стъкло. Това няма как да е друго яче, понеже етеричните масла имат способността да разтопяват пластмасата. А защо да е тъмно стъклото, питате? Защото маслата реагират с UV лъчите ако са в светло стъкло и до голяма степен губят терапевтичните си свойства. Всички продукти за краен клиент на дребно са в стъкло (етерични, базови масла, хидролати, алое продукти и т.н.), изключение правят големите опаковки (от по 500 мл, 1 л+ за професионална употреба). Там е изчислено, че пластмасата е по-щадящият за природата вариант, тъй като стъклото тежи и увеличава потреблението на гориво при транспорта например. Присъствието на пластмасови компоненти е сведено до минимума, без който не може – пример са помпите за масла и спрей-капачките за хидролатите. Качеството им обаче е такова, че е напълно възможно да бъдат използвани отново, изисква се единствено добро почистване.

Опаковките са сведени до нулата

Няма да намерите единични продукти на Oshadhi опаковани в кутия (или кутийчица), чиято единствена функция е маркетинг и нищо друго. Информацията, която се изисква по закон, се намира на етикета на всеки продукт. А етикетите са един цял отделен разговор и огромна инвестиция в технология, ресурс и време, както за фабриката в Германия, така и за нас като дистрибутор в България.

На път между Германия и България

Кашоните, които се използват за опаковане на стоките са или от рециклирана пулпа или нов картон. Лепилото, което се използва за залепяне на вътрешния и външния лист и гофрирания лист по средата е от 100% ествествен каучук.

„Фъстъците“ както обичаме да ги наричаме ние (или чипс Flo-Pak Bio), с които се оплътняват пратките за сухопътния транспорт са 100% екологично чист пълнеж, получен от естествени суровини. Събрани заедно, „фъстъците“ образуват осмица, която играе ролята на перфектна абсорбираща шоковете при транспорт възглавница, като по този начин предпазва от щети вкл. и стоки с остри ъгли. Материалът не праши и не се рони по време на транспортиране и има антистатичен ефект. Любимата ни част разбира се е, че „фъстъците“ могат да се използват многократно, така че ако получите пратка от нас с тези дружелюбни „фъстъчки“, знайте, че идват от далеко и могат да продължат да служат и на вас. И понеже „фъстъците“ са произведени от 100% царевично нишесте и вода, те могат лесно да бъдат изхвърлени в контейнер за органични отпадъци или компост. При контакт с вода, „фъстъците“ се разпадат, какво по-лесно от това.

 

От 22 Април 2021 година, световен ден на Земята, започнахме да приемаме обратно празните бутилки от продуктите на Oshadhi! Ето как може да ни ги върнете:

  • Добавете към кошницата си продукт „върни бутилки“, при заявяване на нова поръчка продукти на Oshadhi.
  • Пригответе използваните бутилки за предаване на куриера.
  • Ние ще подготвим товарителницата така, че при доставка на новата ви поръчка да може да предадете използваните бутилки на куриера.

Общи условия за обратното приемане на бутилки:

  • Приемаме обратно амбалаж единствено от продуктите на Oshadhi (стъклени бутилки всякакъв размер, както и пластмасовите дозатори, помпи и капачки).
  • Минимум три бутилки от всякакъв размер за обратна пратка към нас.
  • Куриерската услуга по доставката към нас е за наша сметка, при доставка на нова поръчка за клиента.
  • Не е задължително бутилките да са почистени, ние задължително почистваме отново.

Да ви разкрием и една добре пазена тайна? Ако пуснете използваните си бутилки от етерични масла през миялната машина, ви обещаваме, че ще имате прекрасно дезинфекцирана миялна машина, а кухнята и миялната ще ухаят толкова приятно, че ще очаквате с нетърпение следващия момент, в който да може да пуснете пак празни бутилки от етерични масла за миене. Enjoy! На нас това ни е любим момент от месеца, който струва точно 0 лева и 0 стотинки.

Какво правим със старите бутилки ли, се чудите вие?

Красотата на стъклото е, че може да се използва отново и отново, достатъчно е да бъде почистено добре. Ние работим с терапевти и йога инструктори, за които приготвяме мостри на продукти. Това е и първата употреба на върналите се при нас бутилки.

Имаме само една Земя, Марс не е опция, без значение какво иска да си мислим Илон Мъск.

С благодарности към нашата Земя и надежда за повече хора с грижа в сърцата си.

Милена


Споделете



← По-стара статия


Оставете коментар

Имайте предвид, че коментарите се одобряват преди да бъдат публикувани.